Nieuws 1

16-3-2020, Corona- virus:

Om de zorg zo veel mogelijk voor u door te kunnen laten gaan hebben wij de volgende afspraken gemaakt:

  • Heeft u een afspraak bij de diëtist, dan zal deze afspraak telefonisch plaatsvinden op het zelfde tijdstip als uw geplande afspraak op locatie.
  • Wil u een nieuwe afspraak maken bij de diëtist dan kunnen wij deze voor u inplannen. Valt het consult voor 6 april dan wordt het consult met u telefonisch gedaan. U ontvangt ter voorbereiding een intakeformulier.
  • Heeft u liever een fysieke afspraak en heeft u geen verkoudheidsklachten dan hebben we een apart spreekuur ingericht op onze hoofdlocatie. Henkspeksnijderstraat 27. Wil u hier gebruik van maken stuur dan een mail naar secretaresse@dietistenpraktijkhrc.nl of bel 0102025165.

Landelijke actiedag 3 juli – Red de diëtist

Om goede zorg te leveren is tijd en ruimte nodig. Helaas leggen de verzekeraars ons steeds meer aan banden waardoor wij de patiënt, u, niet kunnen helpen op de manier hoe wij het graag zouden willen. Daarom gaan we actie voeren! Met alle diëtisten uit Nederland is er een actiegroep opgericht. Op 3 juli vindt het landelijk debat plaats over de 1elijns zorg in Nederland en deze dag is door de actiegroep Paramedie uitgeroepen tot actiedag. De bedoeling is dat we met zoveel mogelijk paramedische collega’s van het Centraal Station Den Haag naar het Lange Voorhout lopen. Daar is een podium en willen we 2e kamerleden en Minister Bruins spreken.

We hopen op uw steun en begrip!

Het NTVD themanummer Leefstijl is uit!

Onze Jolande staat hierin met een interview over de Gecombineerde Leefstijl Interventie. Lees het  Themanummer hier.

Taalmagazine Geen Punt

Er is weer een nieuwe versie van het taalmagazine uit! Het taalmagazine wordt uitgegeven door Yes we Can en de Gemeente Rotterdam.

Activiteiten huis van de wijk – Lage Land

Een nieuw jaar betekend ook een nieuw programma voor het huis van de wijk!

Deze vind u hier.

SSiB

Het project Samen Sportief in Beweging gaat in 2019 van start!

Klik op deze link voor de flyer met daarop de informatie bijeenkomsten.

TOM project

In Het Lage Land gaat begin april 2019 een bijzonder valpreventie programma van start: TOM Rotterdam (Thuis Onbezorgd Mobiel). TOM Rotterdam is een multifactoriële aanpak om het valrisico bij 65-plussers te verlagen en daarmee hun kwaliteit van leven te vergroten. Voor veel ouderen van groot belang, want vallen is één van de grootste problemen en risico’s voor 65-plussers.

Over TOM Rotterdam

Uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van Veilig Verkeer Nederland en VeiligheidNL, blijkt dat maar liefst twee derde van de 60 tot 80-jarigen graag mobieler wil worden. Het draagt bij aan hun kwaliteit van leven en verlaagt het valrisico (bron: VeiligheidNL). Deelname aan dit programma is niet alleen voor de eigen gezondheid van grote waarde, maar ook voor

ons. We onderzoeken of dit programma succesvol is en of het in de toekomst voor andere ouderen ingezet kan worden. Specifiek kijken we naar de samenhang tussen de onderdelen beweegtraining, voedingsadvies en sociale ondersteuning als het gaat om het verminderen van valrisico.

Wie kunnen meedoen aan TOM Rotterdam?

Alle thuiswonende 65-plussers die in of vlakbij Het Lage Land (Oosterflank, Prinsenland, Ommoord) wonen, kunnen zich aanmelden voor TOM Rotterdam. Als iemand zich aanmeldt, krijgt hij of zij een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op 14 of 15 februari 2019, in het Huis van de Wijk Het Lage Land. Hier doet deze persoon een aantal mobiliteitstestjes (testjes om te kijken of iemand eerder gevallen is, of risico op vallen heeft) en de SNAQ 65+ test (een test om te kijken of iemand ondervoed is, of risico op ondervoeding heeft). Aan de hand hiervan wordt bepaald of een persoon kan deelnemen.

Kijk voor meer informatie op: http://www.tomrotterdam.nl/

TOM Rotterdam is een initiatief van de landelijke partners VeiligheidNL, Nutricia, Hogeschool Utrecht, adviesbureau Purpose en de gemeente Rotterdam. Er is gekozen voor de wijk Het Lage Land, omdat er in deze wijk een hoog percentage ouderen is. Samen met de lokale ondersteuning van onder andere Welzijnsorganisatie Buurtwerk, diëtistenpraktijk HRC en een aantal fysiotherapeuten maken we het programma tot een succes.

Diëtistenpraktijk HRC zoekt stagiaires!

Diëtistenpraktijk HRC is op zoek naar een enthousiaste en leergierige stagiaire voor zijn/haar 4de jaars stage als behandelaar. Ben jij op zoek naar een mooie stageplek met veel diversiteit in specialisaties, kennis en ervaring met motival interviewing? Dan zijn wij wellicht een goeie match!

In 2003 is Jolande van Teeffelen de praktijk begonnen en in de afgelopen 15jr zijn wij uitgegroeid tot een grote praktijk met 16 diëtisten die werkzaam zijn op meer dan 30 locaties in en rondom Rotterdam. Wij bieden je een leuke, uitdagende en vooral leerzame stage aan en zoeken een stagiaire die doorpakkend, assertief en maar ook sensitief is.

Dus zoek jij een plek waar je veel kan leren over motiverende gesprekstechnieken, voeding en diëtetiek maar vooral veel leert over alle specialisaties en waarin je je goed kan ontwikkelen tot beginnende behandelaar? Reageer dan door je C.V. en sollicitatiebrief te mailen naar:

Lisa.keereweer@dietistenpraktijkhrc.nl (praktijkmanager)

Privacy belofte diëtistenpraktijk HRC

De AVG is al langere tijd van kracht en inmiddels ingeburgerd in de praktijk.

Wij als diëtisten staan daarom ook volledig achter de volgende privacy verklaring van de praktijk.

Fresh Air SMR-loop in Rotterdam Kralingen helpt rokers op weg te stoppen

Oktober staat in het teken van Stoptober. Dé maand om slechte gewoontes voor altijd achter je te laten. Roken is er zo een. Rookvrij en Fitter heeft er de uitgekiende Body&Mind methode voor. Met steun van de gemeente Rotterdam en vele leefstijl­aanbieders en zorginstanties houdt deze organisatie op zondag 14 oktober de Fresh Air SMR-loop in het Kralingse Bos.

Klik hier voor de flyer

Sportbedrijf Rotterdam

Sporten is voor iedereen goed, jong en oud! Daarom verwijzen wij u graag door voor een goed en compleet overzicht van alle sportmogelijkheden binnen Rotterdam naar de volgende website:

https://www.sportbedrijfrotterdam.nl/

Taalmarkt – 5 september 2018

In samenwerking met de vrijwilligerswinkel, DOCK en de stichting Lezen & Schrijven organiseren wij een taalmarkt op 5 september in de Nieuwe branding in Crooswijk.

Een leuke middag met een vol programma. Zo is er een workshop gedichten leren schrijven (met Derek Otter, Rotterdamse woordkunstenaar), een kidsclub en een workshop taal en gezondheid.

Klik hier voor de uitnodiging.

Activiteitenprogramma Huis van de Wijk 

Via deze link vindt u het activiteitenprogramma van het Huis van de Wijk in Alexanderpolder.

De activiteiten vinden plaats van september tot en met december 2018.

Bariatrie traject – Gezond Gewicht

In samenwerking met Fysiotherapie Plus hebben wij het Gecombineerde Leefstijl Interventie programma “Gezond Gewicht” opgezet voor de begeleiding voor en/of na een bariatrische ingreep (maagverkleining/maagband) of voor mensen met een BMI boven de 35.

Wij bieden Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) aan waarbij naast Voeding en beweging ook stress en slaap behandeld wordt. Dit is een gevarieerd programma waar verschillende zorgverleners aan meewerken. Het team bestaat uit: diëtisten, fysiotherapeuten en sportinstructeurs. Daarnaast is een eventuele doorverwijzing naar een psychologe of sportarts van het Ikazia ziekenhuis mogelijk. Tijdens het behandeltraject onderhouden we goed contact met de behandelende specialist van het Rotterdamse Centrum Gezond Gewicht (Erasmus MC, SFG en het Maasstad Ziekenhuis), en houden
wij de huisarts op de hoogte. Ons team houdt onderling ook overleg met de psychologe en de sportarts. Door deze samenwerkingen kunnen we samen tot een goed resultaat op de lange termijn komen.

Dit traject vind plaats op onze locatie bij Paramedi plus (Voorburgstraat 14).

Klik hier voor de folder over het traject.

Opening nieuwe locatie Hillegersberg

Vanaf 1 september 2018 starten wij met een spreekuur op de vrijdagochtend bij de Kinderpraktijk in Hillegersberg. Iva Oei zal dit spreekuur houden. In het centrum werken ook een kinderfysio, logopedist, GZ-psychologe en een pedagoge. Hierdoor zijn er korte lijnen onderling en wordt er vanuit meerder invalshoeken naar het kind gekeken.

Afspraken voor deze locatie kunt u maken via ons secretariaat op: 010-2025165

Wijziging spreekuur Lorraine Sam

Lorraine Sam zal vanaf 1 september om de week op donderdag op de locatie Oosterflank werken.

Nieuwe locatie aan de Heemraadssingel

Vanaf half april zal Zozan Dogan spreekuur gaan houden aan de Heemraadssingel 152. Dit is in het pand van de verloskundigenpraktijk Rotterdam West. Zozan is werkzaam op deze locatie op maandagochtend van 8.00-12.00u.

Mocht u een afspraak willen maken, dan kan dat via ons secretariaat via telefoonnummer 010-2025165.

Select your diet

Diëtistenpraktijk HRC heeft ook een online kanaal waarin wij begeleiding bieden bij een diëet. Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Daarom bieden de diëtisten van HRC verschillende pakketten aan, van een simpele dieetmatch tot langdurige begeleiding.

Ga hiervoor naar de website van Select your diet:

selectyourdiet.com of selectyourdiet.com/onlinedieetadvies

Aftrap Voel je Goed! in Rotterdam

Op 5 februari is in de gemeente Rotterdam de aanpak Voel je goed! officieel van start gegaan. Tijdens de feestelijke aftrap ontving Robert Simons persoonlijk de lesmap van de bijbehorende cursus. Voel je goed! is een unieke samenwerking tussen Diëtistenpraktijk HRC, WMO Radar en Taal voor het Leven om volwassenen te ondersteunen gezonder te leven. Klik hier voor het complete artikel.

Artikel in de Margriet

In de Margiet van 15-22 juni 2017 staat een “Lekker schommelen” ( maar niet met je gewicht). Geschreven door Marte van Santen. In dit artikel geven Jolande van Teeffelen en Ingrid Steenhuis ( Vu Amsterdam) tips om op gewicht te blijven. Heb je belangstelling in dit artikel laat het dan weten via secretaresse@dietistenpraktijkhrc.nl of bel met het secretariaat op 010-2025165. Veel plezier met lezen.

Gratis sportief wandelen in het Prinsenland

Samen sportief wandelen in de wijk Prinsenland onder leiding van diëtiste Jolande van Teeffelen. Iedere maandag en donderdagavond  ( van 19.30-20.30 uur ) en zaterdagochtend ( van  10-11 uur) vertrekt de wandelgroep vanaf  de Fitness toestellen in het Prinsenpark, John Bruijnzeelpad, deelname is gratis. Bel voor meer informatie met 010-2025165.

Gezondheidscentrum Rotterdam Noord is geopend!

In mei is gezondheidscentrum Noordplein verhuisd naar de Erasmusstraat 164 te Rotterdam en gaat verder onder de naam Gezondheidscentrum Rotterdam Noord. De praktijk is zaterdag 3 september officieel geopend!

thumbnail_Gezondheidscentrum Noord 3-9-2016 DSC_8989 ©ODE    Gezondheidscentrum Noord 3-9-2016 DSC_9045 ©ODE

Diëtistenpraktijk HRC is aangesloten bij netwerk diëtisten Bariatrisch Chirurgie

Overweegt u of heeft u een maagverkleining? Eén van de mensen die u begeleid voor, tijdens en na de operatie is de diëtist. Diëtistenpraktijk HRC is aangesloten bij het netwerk diëtisten Bariartisch Chirurgie http://www.ndbc.nl/vind-een-dietist#

Cursus samen gezond eten en bewegen in Crooswijk

Leuk nieuws! In Crooswijk wordt een gratis cursus aangeboden, 24 weken voor alleen vrouwen waar u veel van leert samen met anderen. Kijk hier voor meer informatie.

Gratis sportief wandelen in het Prinsenland

Samen sportief wandelen in de wijk Prinsenland onder leiding van diëtiste Jolande van Teeffelen. Iedere maandag en donderdagavond en zaterdagochtend vertrekt de wandelgroep vanaf  de Fitness toestellen in het Prinsenpark, John Bruijnzeelpad, deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie op http://rotterdamsport.nl/club-sport/754b40ca-8d96-454b-b710-11d7ee59a957/

Start SmartSizeMe

Februari 2016: Vanaf 1 maart 2016 zal de cursus Smart Size Me starten.

Het SMARTsizeMe programma is bedoeld om mensen met overgewicht. SMARTsizeMe is geen dieet, maar een methode om maat te houden en bewust te worden in wat u eet. Met het programma stelt u zelf uw eigen concrete doelen die u in kleine stappen bereikt, zodat het programma goed vol te houden is. U leert veel over uw eigen eetgewoonten, portiegroottes en u krijgt tips hoe u die kunt verbeteren. Tijdens het programma volgt u een kookcursus van 3 avonden waarin u alles leert over gezond koken met smaak. Na een intake bij de diëtist gaat u circa 12 weken zelfstandig aan de slag met het programma dat bestaat uit een interactieve website, het boek SmartsizeMe, drie kooklessen en de homescreener waarmee u  in kaart brengt welke factoren in uw omgeving invloed hebben op de hoeveelheid die u eet.  Daarna komt u weer bij de diëtist die u individueel zal begeleiden om uw veranderingen vol te houden. Het programma zal in Rotterdam Noord, Capelle aan den IJssel en Rotterdam Zuid aangeboden worden.

Nieuwe website

September 2015: Met trots presenteren wij u onze nieuwe website!